המודל הטיפולי המוצע על ידי דניאל יוז (Daniel Hughes ) הינו מודל אינטגרטיבי המגשר בין הגישה הההתייחסותית, תיאורית ההתקשרות (attachment) לבין מודלים של טיפול משפחתי. מטרת הטיפול לאפשר לבני משפחה לנוע מעמדות של ניכור וקונפליקט לקשרים בטוחים יותר.
קשרים בטוחים (Secure connections ) מאפשרים לפרט לפנות לאחר בזמן מצוקה ולמצוא אצלו "מעגן- מבטחים" (safe haven) ו"בסיס בטוח" (secure base) . חווית הבסיס הבטוח מאפשרת לילד (וגם למבוגר) לצאת בתחושת ביטחון רבה יותר אל העולם וההתמודדות עם אתגריו, בידיעה שיש לו גם לאן לחזור.
המצגת הבאה לקוחה מהרצאת המבוא על המודל.
Hughes – Attachment Focused Therapy-Introduction by Pardess 2014
בהרצאה מושם דגש על ארבעה עקרונות יסוד בעמדת המטפל המבקש ליצור אוירה שאפשר לדבר בה בפתיחות על נושאים רגישים ולטפח דיאלוג אפקטיבי-רפלקטיבי בין הורים וילדים:
משחקיות PLAYFULNESS
קבלה ACCEPTANCE
סקרנות CURIOSITY
אמפתיה EMPATHY
עמדה זו של המטפל, המשלבת הצטרפות ואתגור, תורמת גם ליצירת סביבה אמפתית להורה, המאפשרת הרחבה של ההבנה של עצמו ושל ילדו. נסללת כך הדרך להשתחררות ממאבקי כוח מיותרים, בהם יש "צודק" או "לא צודק" לטובת היכולת לשיח בונה (גם בין ההורים לבין עצמם, ובין ההורים לילד).
יוז מיישם בעבודתו ידע אמפירי מתחום מדעי המוח ומתחום הטראומה. מרתקת במיוחד נקודת המבט האינטגרטיבית על מחסומים להורות ( Blocked care), עליהם הוא כותב בספרו האחרון :
Hughes, D. & Baylin,J.(2012), Brain-Based Parenting: The Neuroscience of Caregiving for Healthy Attachment, Norton Press
מי שמעונין בסיכומים בעברית מוזמן לפנות דרך האתר